Livet ur D:s synvinkel

Alla inlägg under mars 2014

Av D - 12 mars 2014 15:23

Var nyss ute på en härlig promenad, i detta varma och underbart soliga harmoniska väder som naturen bjuder på idag <3 Snart är sommaren här ;)


Promenaden innehöll ca 45 minuters glädje och harmoni, 30 minuters ångest och smått uppgivenhet. Bekymmer. Och ca 30 minuters lugn och avslappnande med en hint av obehag. Inlägget kommer ikväll. Nu bjuder jag på några bilder.

 

Detta är ugglan jag fick av 13åringen i present. ÄLskar den såå. Men den är finare i verkligheten ;)

   

Min lilla vattenmelonplanta. Hoppas att den överlever :)

 

Ja, och så promenaden, såklart. Härliga vår <3

Av D - 11 mars 2014 22:15

Jaja. Jag tror att jag bloggar. Sedan går jag och lägger mig istället. Bäddar ner mig och väntar på morgondagen... Om jag nu lyckas slita mig från alla dessa selar på nätet :P Mamma ligger och sover framför tv:n, såsom hon brukar göra. Inget särskilt roligt sällskap :P 19åringen, och 13åringen sitter och spelar något tv-spel i allrummet utanför mitt rum. Medans 17åringen ligger och halvsover i samma soffa. Pappa har krypit ner under täcket för natten... Ja, och jag. Jag bara sitter.

 

Jag har typ inte umgåtts med någon idag. Inte pratat med någon idag. Typ inte SETT någon idag! Jag har bara krupit undan i mitt rum och sökt och sökt och sökt. Har inte "haft tid" med NÅGOT annat. Jag har nött och nött och nött selar till hunden. Vill hitta en bekväm och hållbar sele, för ett bra pris. För att, vill ju inte lägga ut för MYCKET heller, när det inte är min hund och vi knappt kommer att träffas.

Och så hittade jag en sele. Men för att kunna köpa den, var jag tvungen att komma upp i ca 260 spänn. Och det har jag ingen lust med! Kan inte hitta samma sele någon annanstans heller :(

 

Får söka vidare, helt enkelt. Har iallafall åstadkommit mycket idag, på den fronten ;) Jag har sparat några intressanta selar till min framtida hund, om jag någon gång skaffar en. Jag har kommit fram till ungefär hur jag vill att den "perfekta selen" ska se ut. Vilken utformning. Och jag har lärt mig att känna igen de olika selarna. Y-selen, H-selen och D-selen bland annat. Vet dock inte vart sådana som märket Puppia kallas för. Vilken kategori hamnar denna sorten under? H-sele? Y-sele? Minns även att det finns något som kallas kryssele eller X-sele eller något liknande. Ja, det finns ju en hel del. Men det bästa vore nog ändå att sy en själv, efter sin hunds egna mått och kurvor. Då sitter den som bäst och blir som mest ergonomisk ;)

 

Ja. Så idag har jag iallafall suttit härinne på min svarta datastol. Knappat på tangenterna. Kopierat bilder och gett dem korta beskrivningar. Jag har kommit fram till slutsatser och samlat på mig fler frågetecken. Jag har kommit närmare ett resultat, för att sedan få det slitet ur händerna :P Ja, och så har jag gjort en enkel och slarvigt ful mall över UNGEFÄR hur jag ska sy min sele när jag väl ser ett tillfälle för det. UNGEFÄR hur jag vill ha den, och vilka finesser den ska ha. Sedan tillkommer det säkert idéer på vägen. Men det får man räkna med ;)

 

Annars har jag som vanligt vattnat mina växter, ätit mat tillsammans med familjen. Diskat efter måltiderna, och sedan sett på en film tillsammans med pappa och mamma. Ja-a. Vad ska man säga :P Pappa är då bäst på att välja filmer! Konstiga, helt ologiskt sjuka filmer. Jag ibland lyckas han bara inte. Och det händer oftare och oftare. Vi bara skrattar och ler åt hans konstiga "filmsmak". Han säger förlåt, med ironin i rösten. Ja-a... Det är kul :D

Filmen vi såg idag, var bara såå konstig. Den var rysk, och var mer äcklig än handlingsrik :P Och så hoppade den till alla möjliga konstiga platser, för att sedan hoppa tillbaka till verkligheten efter några sekunder. Helt plötsligt börjar någon skrika, och så sekundrarna efter, hoppar en tiger fram, för att sekunden därpå, försvinna ur bild :P Hur kommer man på en sådan film?

 

Ja-a... Det var min dag. Tog mig aldrig ut på promenad idag. Men känner mig glad. Fick några härliga kommentarer från en tjej idag. Och blev så glad <3 Det är inte ofta dessa kommer. Och det här var första gången som någon svarade tillbaka när jag svarade på hennes kommentar. Tack för det <3

 

Och god natt med er <3 Imorgon SKA jag utanför huset! Kom igen nu D.

 

 

Av D - 10 mars 2014 23:47

Nu har jag suttit och kollat hundselar och koppel, sedan... Ja, halva dagen idag, i princip. Jag tror att jag har kommit in i en period av intresse för hundar och hundtillbehör. Enklare att dagdrömma då, kanske :P Om man kan se både koppel, sele och vovve framför sig :) Intresset finns väl alltid. Men jag har allt mina perioder, då jag tänker extra mycket på det. Och nu är en sådan period.

 

Jag vill köpa ett (en?) sele till min mammas kusins hund, för de gånger då jag kommer att vara hundvakt. För att han har inget sele (mig vetligt) och han drar så mycket i kopplet. Inte skönt för hundnacken :( Så tänkte om jag skulle köpa ett relativt bra och prisvärt sele, och så ett expanderkoppel till det. Då expander även DET, är bra för hundens nacke och rygg. Minskar stötar från när hunden drar i kopplet. Det tillsammans med ett bra och ergonomiskt sele som fördelar trycket jämnt över bröst och axlar (tror jag att det är), istället för hals och nacke, blir ju en bra mycket hälsosammare kombination... Än ett halsband som egentligen bara stressar upp och ger obehag till en redan stressad och dragande hund :)

 

Ja. Nog om det. Jag har iallafall hittat en hel del olika koppel, långlinor, midjeband och expander till hund, på denna sidan... Men hittade inte direkt något sele som jag direkt velat köpa till honom.

 

Annars. Idag började dagen segt. Jag har typ bara ältat och mått dåligt. Känt mig nere och deprimerad. Jag har spenderat min tid på sängen. Lyssnat på musik. Känt ångesten bubbla och inte vetat vart jag ska ta vägen. Jag har VETAT att jag skulle må bättre av att gå ut. Lämna huset. Men har samtidigt inte haft någon lust. Inte fått någon ro i sinnet för att orka ta mig utanför dörren.

 

Jag har bara suttit inne. Instängd på mitt rum... och ältat, känt att livet var värdelöst och tråkigt, och bara ÖNSKAT att Xsambon skulle komma tillbaka igen. Vi GJORDE saker. Hade ett liv. Dagarna var fullbokade och vi var utanför huset VARJE dag. Men så åkte han, och min värld förändrades drastiskt. Nu sitter jag ÅTER härinne. Instängd och med lust/ ork till ingenting. Jag VET jag måste ut. Jag VET att jag måste ta tag i mitt liv , min vardag. För att jag VET att jag kan! Men har bara svårt att komma igång när jag är för mig själv. Men ska ta och köpa mig ett busskort. Ett månadskort att åka hur många gånger som helst på. För att nu får det vara nog! Jag KAN ju! Så varför må dåligt?

 

Jag har iallafall kollat mailen idag. Jag har säkert(?) kollat hundar på blocket. Jag har läst lite i min noskalgibok om leksaker. Vilken gjorde mig tårögd till den grad att jag nästan började gråta. Jag blev såå känslosam av att läsa den! Vet inte ens VARFÖR! Men det var kärlek, värme och lycka. Det var minnen, empati, gemenskap. Jag mådde såå bra bara av att läsa i den. Några sidor, och ångest blev till harmoni. Depp blev till glädje... Tack ÄLSKADE syster, för denna fina gåva <3

 

Annars. Ja-a. Vi har sett på en film tillsammans, pappa, mamma och jag. En jättekonstig film. VERKLIGEN! Hade typ ingen handling och hoppade fram och tillbaka. Mer skräck än... Ja, jag vet inte ens vad det SKULLE vara! En superunderlig film. Men på något sätt tyckte jag ändå om den. Den var ändå lite spännande ;) Se den. Och håll med oss om att den är konstig :P "Storm" hette den.

 

Ja. Annars har jag läst bloggar. Bara gluttat lite. Har tappat suget, efter att inte ha läst på nästan en vecka. Får se om jag kan fånga upp intresset igen med tiden ;)

 

Nu blir det sängen. God natt med er <3

 

 

Av D - 9 mars 2014 22:10

Ha. Jag satte på strömmen till datorn, nu för första gången vid 22-tiden :P Har haft fullt upp idag och inte haft en TANKE på att sätta på datorn. Har klarat mig med endast mobilen som kommunikation och internet. Det är väl en sak som iallafall är positivt med min nya mobil. Den är större, har större skärm. Så att man känner inget hinder med att surfa med den. Den är snabb och problemfri ;)

 

Jag satt på nedervåningen i vardagsrumssoffan, tillsammans med en sovande mamma :P Kollade på "Annika Bengtson (stavning)". Jag tycker om dessa filmer. Allra helst dessa nya med... en annan skådespelare... Vad bra det blev :P Jag kunde varken den nya eller gamla skådespelarens namn :P Men de är iallafall bra :) För dem som tycker om svenska deckare ;)

Jag såg dock inte klart hela. Då jag kände att jag hade så mycket annat i huvudet. Att jag ältar och grubblar. Har lite lätt ångest och bara har lust att sova. Och så kom nyheterna och avbröt filmen! Så då gav jag upp och välkomnar sängen istället. Ska bli skönt att krypa ner och mysa med täcket. Försöka slappna av, och göra det jag älskar mest. Sova :P

 

Annars har vi sett på film nu till kvällen, pappa, mamma, 19åringen, 13åringen och jag. Vi såg på "After earth". En lite halvseg film, enligt mig. Men ändå helt okej. Tycker ju om Will Smith. Men har har gjort bättre filmer.

 

Idag började jag dagen med att dammsuga. Plocka iordning i allrummet, och förbereda inför dagen. Jag städade mitt rum, skötte om mina växter... Och så hängde pappa, jag och 19åringen upp gardiner. Mamma vill få gardinerna bytta i vardagsrummet, för varje årsid. Och så bytte vi även mattan i vardagsrummet. Dessa byts med gardinerna, alltid. Färg efter årstid. Det är lite mysigt. Nu är det gröna gardiner, gula filtar och vit-beige-aktig matta.

 

Så vi har hjälpts åt idag. Vi skulle bli klara med allt innan två. Och alla höll någorlunda god min under hela förmiddagen ;) Sedan kom gästerna. Det var 21åringen och hennes sambo. 22åringen och hennes sambo, och så var det alla hemmaboende. För att idag skulle jag firas! Min 24årsdag skulle bli firad! Smörgåstårta skulle ätas i massor :D Och även paj och kakor!

 

Det var trevligt. Men som vanligt pratade jag inte så mycket. Jag satt mest halvt disträ, halvt lyssnandes. Det sas nog inte så mycket roligt, HELLER. För att jag har inte skrattat något nämnvärt. Men det var kul ändå. Jag åt två stora smärgåstårtbitar! Jag ville ju ÅTMINSTONE smaka på två av tre tårtor :P

 

Sedan blev det paketöppning :P Av 13åringen fick jag ett halsband... En kedja med en silveruggla på, som jag blev JÄTTEGLAD för! ÄLSKAR verkligen ugglor <3 De är så underbart vackra. Och han träffade precis rätt. Han hade tagit hjälp av sina tjejkompisar när han valt presenten. Gullunge <3

Av 17åringen som idag var sjuk (något med halsmandlarna), fick jag två filmer. "127 timmar" och "Dark Shadows". Av 19åringen fick jag en platt gipsängel med texten "lev inte snabbare än din skyddsängel kan flyga". Bra budskap som nu hänger på min vägg ;) Av 21åringen fick jag En noskalgibok om leksaker. Ska bli spännande att forska i alla gamla leksaker som har funnit och fortfarande finns. Har inte kollat så mycket i den. Men den verkar väldigt intressant vill jag säga. 22åringen gav mig en tröja som verkligen var JÄTTEFIN på. Den var typ svart och i nät. Stod typ något land på den. Vilket minne man har, alltså :P Ja och så föräldrarna. De gav mig grytlappar och andra kökstextiler. Handdukar och badlakan. Sängkläder... Har jag glömt något? Det var iallafall bra grejer som kommer att komma bra tillpass när jag väl får egen lägenhet ;) Bra kvalitet och bra utformning. Snygga färger ;)

 

Så. Jag har jobbat och slitit. Umgåtts och ätit. Suttit med mobilen och försökt lära mig mobilkameran... Ja-a. Det kanske var det, då :)

 

Så nu blir det sängen. God natt med er <3

 

 

Av D - 8 mars 2014 22:55

Hmm. Jag har så mycket annat i huvudet... Jag har varit och är väldigt disträ idag. Efter umgänget med mammas kusins hund igår. Min hjärna rullar hundar. Koppel, selar och hundar. Jag ÄLSKAR verkligen allt som har med hundar att göra! Utmaningen, kunskapen, utforskandet av tillbehör... och kärleken såklart! Jag kan sitta i timmar och bara dagdrömma, fundera och planera. Fastän att jag inte ens har någon hund! Jag kollar olika selar. Undersöker hur man kan sy eget. Letar olika slags koppel. Långlinor. Jag funderar på hur det kunde vara om JAG hade hund. Eller nästa gång som jag får gå ut med en hund. Vad JAG kan uppnå. Vad jag och hunden kan lära oss tillsammans. Hur vårt liv tillsammans hade kunnat se ut. Och... Ja. Vem skulle denna hund vara?

 

Idag har min Xsambo åkt hem. Jag lämnade honom på centralen. Tog en kaffe och kanelbulle på pressbyrån. Satt och väntade på bussen tillsammans. För att sedan krama honom hejdå. Innan vi åkte, väckte jag honom, efter att själv ha duschat och satt igång kaffe. Så åt vi frukost. Satt vid datorn en stund, innan han själv tog en dusch och vi var redo att gå. Och blåste kallt som bara f*n, gjorde det också!

 

Efter att Xsambon satt sig på bussen, började jag promenera längs gatan. Testade en väg som jag aldrig gått på förut och hoppades att även den skulle leda mig till gågatan. Mamma sms:ade. Frågade om jag redan var hemma. Hann precis svara att jag tar halv fem-bussen. Så tutade det bkom min rygg. Mamma och pappa körde förbi mig. Stannade och frågade om jag ville åka med dem hem istället. Så fick vi oss ett gott skratt när vi satt i bilen. Att de skulle råka köra förbi mig på en väg som jag aldrig förr tagit, PRECIS efter att ha sms:at mig om ifall jag kommit hem :P Haha :D

 

Så åkte vi till en godisbutik. Köpte på mig lite godis. Åkte hem. Gjorde varma mackor i ugnen. Blev RIKTIGT goda denna gång! Alldeles lagom frasiga :P Och så till kvällen, har jag kollat lite hundar på blocket. Halvgluttat lite på bloggarna som jag nu när Xsambon varit här, missat såå mycket av. Inte lika kul att läsa då, tyvärr...

 

Och så har jag planterat om min lilla vattenmelonplanta. Den har blivit lång och stark. Trodde ALDRIG att jag skulle lyckas, när det hade gått typ två veckor... Eller mer! Sedan jag planterade dem. Men nu har tre stycken kommit upp! Planterade bara om en av dem. I en stor vit kruka. Får se om den klarar sig. Tycker alltid att det är lite läskigt att plantera om. Allra helst nu är jag har placerat den på ett annat ställe. Kommer inte att stå lika varmt och ljust längre. Men den ska iallafall vattnas lite och ofta. Och så är det typ någon del på plantan, som inte får bli fuktig för att den kan ruttna då. Vet dock inte vilken del det är... Har inte brytt mig om att luska ut det ännu. Men klarar den sig, så klarar den sig ;)

Min stora växt. Fikusen. Den lever iallafall och frodas :) Den trivs superbra där den står. Undrar hur stor den kan bli :P

 

Annars har jag sett på film tillsammans med mamma, pappa, 19åringen och 13åringen idag. Vi såg på "Thor 2". Var helt okej. Men inte riktigt i min smak. Minns jag inte fel, så var ettan bättre.

 

Förövrigt, har jag bara saknat att ha hund idag. Känner mig som en sugpropp mot hundvärlden. Jobbigt, när man inte kan ha hund...

 

Men nu blir det sängen. Hoppas att natten bjuder på lika bra sömn som de senaste nätterna har gjort ;) God natt med er <3

 

 

Av D - 8 mars 2014 00:40

Nu har jag och min Xsambo nyss kommit hem från min mammas kusin. Där vi var hundvakter ikväll. Och jag kan väl säga som så... T-R-Ö-T-T. Ja, det är bara förnamnet :P Den där lilla ättriga och överenergiskt envisa vovven, körde slut på min lilla hjärna. Men han är underbar annars. Han tycker bara om att retas och testa gränser, som hundar gör i den åldern. Jag minns våran hund hade sin värsta trotsålder vid just 7 månader. Men våran var å andra sidan lååångt ifrån lika svårlärd. Lärde honom "vacker tass" och "loss" tillexempel, efter bara tre försök. Tre tillsägelser. Denna hunden har ännu inte fattat vad han ska göra :P

 

Denna lilla Jack Russel, är expert på att spela ål. Han är verkligen ishal, då han springer ifrån en och retas när man vill få tag i honom. Han drar åt alla håll i illfart under promenaderna och jagar löv som om de vore råttor :P Men han lyssnar iallafall ibland och man märker att han KAN... Ja, när han vill ;)

 

Så idag känner jag mig bara utpumpad av att försöka lära denna lilla vovve på ett lugnt, vänligt, men bestämt sätt. Och det gav ju resultat. Om än för långsamt för att det ska ge någonting i längden för den korta stund som vi idag har träffat honom. Men samtidigt som denna lilla hund får mig att känna mig en gnutta nervös och orolig, är han för mig väldigt viktig. För att han ger mig det jag behöver. Någon att ta hand om och älska. En utmaning att uppnå framgång med... och någon att finnas där för... Han ger mig den kärlek och stolthet som bara en hund kan ge <3 Och när han sov där tätt intill mig och gav mig sin värme och lugna andning, kände jag mig såå lugn och harmonisk <3 Jag trivdes i hans sällskap. Denna oskyldiga lilla varelse, som lever för att älska <3

 

Ja, så. Idag har jag känt mig både pressad och lugn. Både rastlös och tillfreds med tillvaron. Jag har känt mig både glad och orolig. Både stolt och lite lätt uppgiven. Men i det stora hela, är jag nog nöjd med vad jag har åstadkommit idag. Jag och min Xsambo har lagat Chili Con Carne till familjen idag. Blivit lite halvt stressad för att jag glömt hur vi brukade göra den, min dåvarande sambo och jag. Men i slutänden nöjd för att den trots allt blev god.

 

Annars har vi haft en vilodag idag. Kollat runt lite på våra mobiler, kollat datorn. Lite hundar och lägenheter på blocket. Vi har lyssnat på musik och upptäckt att min vattenmelonplanta äntligen kommit upp...

 

... Ja-a. Det kanske var det. Stressen i huvudet, som var då när jag pressade mig själv som mest idag, har gjort att jag typ glömt halva dagen. Har bara kvar minnet av vovven typ :P

 

Men god natt med er <3


 

Av D - 6 mars 2014 22:46

Oj. Nu ser jag fram emot att sova. Kvällen har varit fylld av stress, frustration... Ångest och uppgivenhet. Dagen använd väl. Skönt att få bädda ner sig och koppla av en stund. Tills dagen börjar imorgon igen.

 

Imorse vaknade jag klockan nio. Såg solen skina in genom mitt fönster, och kände mig med ens mer glad och positiv. Så jag klev upp och började klä på mig. Åt frukost tillsammans med Xsambon och pappa. Sedan gick vi upp på mitt rum, Xsambon och jag, för att sitta och ta det lugnt en stund framför datorn, innan vi skulle ta bussen in till stan. Vattnade mina kära växter, lyssnade på lite musik, och sjöng rakt ut. Ja, jag älskar att sjunga. Det gör mig glad :) Allra helst höga toner, då man verkligen får ta i från magen, tycker jag om. Då njuter jag ordentligt ;) Känner mig lugn och... Ja, jag vet inte :) Glömmer allt runt omkring mig...

 

När vi klev på bussen, såg jag att chauffören tänkte ta betalt tio kronor mer än vad som vi EGENTLIGEN skulle betala. Men jag sa inget. Nej, jag kände mig osäker i mig själv och vågade inte säga ifrån. Inte kontrontera honom. Så jag lät honom ta betalt för mer än vad resan var värd. Men under resans gång, samlde jag mod till mig. Ville konfrontera honom. Så att han åtminstone visste OM sitt misstag. Så det gjorde jag. Jag gick fram till chauffören, vid resans slut, och sa att han borde bli noggrannare när det gäller vart man kliver på och vart man kliver av. Så att man får betala rätt pris. Han ursäktade sig. Erkände sitt misstag och tog på sig skulden. Trots tio kronor fattigare, kände jag mig tillfreds över mig själv. Men tänk vad rädslan kan kosta... Jag KAN ju! Och jag VÅGAR ju! Så låt inte onödig rädsla stoppa dig, sålänge som inte risken att du dör, finns ;)

 

Väl i stan, gick vi och satte oss på en bänk i gallerian. Ingen av oss, särskilt intresserade av att gå i affärer denna dag. Vi satt där och pratade en stund, och sedan bestämde vi oss för att gå och handla lunch, innan vi skulle gå vidare till arbetsförmedlingen.

Vi plockade ihop våran egen sallad. En varsin. Vilket man tydligen kan göra på vissa matbutiker. Det var typ som en buffé som man betalade för i hektopris. Visste inte att det fanns. Men det var såå behändigt! Man fick PRECIS vad man tyckte om, och hur mycket man ville! Tio kronor hektot. Inte särskilt dyrt, heller ;)

 

Sedan gick vi tillbaka till gallerian och åt vår sallad. Gick vidare till arbetsförmedlingen, med nervositeten i hela kroppen. Mådde inte särskilt bra av det... Väl där, fick jag med ens prata med en arbetsförmedlare. Skrevs in och har nu fått en tid till min nya handläggare. Vilken jag ska prata vidare med, om vad jag förväntar mig av dem, eller vad jag behöver för stöd. Jag menar. Jag går ju på aktivitetsersättning och kommer att göra så i typ två år till. Det jag är ute efter, är ju i nuläget inte något arbete. Utan en praktik. Att få komma ut och GÖRA någonting om dagarna. Att få se vad jag klarar av och vem jag egentligen är. Då jag förvirrat och lurat mig själv, under såpass lång tid, fram tills nyligen...

 

Efter arbetsförmedlingen, gick vi till bussen. Jag nöjd över mig själv och min insats. Mitt mod att ta tag i saker som legat djupt begravda. Och förväntansfull över vad som komma skall.

 

Väl hemma, sätter vi oss och lyssnar på musik en stund. Xsambon letar fram en massa låtar som han tycker att är bra och jag känner harmoni i luften när jag återupptäcker låtar som jag tidigare älskat, men numer glömt att fanns...

 

Ja-a... Vad har vi mer gjort? Minnet, minnet... Minnet...

Vi har sett på film tillsammans med mamma och pappa. "Monkey king". Tror jag att den hette. Med Jet Lee och Jackie Chan. Och så har vi bråkat med min mobil. Jag har blivit nervös och frustrerad på mobilen som jag inte förstått mig på. Behövt förklaringar som han inte kunnat ge. Blivit stressad för att jag inte får svar. Känt mig varm och överanstränd i huvudet. Hittat en lösning. Ett svar. Lugnat ner sig och sett på en film tillsammans med Xsambon. "Johny English".

 

Och så har jag pratat med mammas kusin, som kommer och hämtar Xsambon och mig klockan fem imorgon kväll. För att själv åka på kalas medans vi är hundvakter...

 

Nu sova. God natt med er <3

 

 

Av D - 5 mars 2014 23:57

Gud vad jag INTE ska äta godis imorgon! Jag har bara ätit och ätit och ätit. Inga sötsaker. Inget godis eller snacks. Nej, för att nu känner jag mig lite lätt illmaående. Man tänker ju aldrig på det när man väl äter. Men när man sedan sitter där, illamående, påminns man av känslan som man får när man bara ätit för ätandets skull :P

 

Ja, min dag idag. Känslorna mina, har varit både upp och ner. Jag har pendlat raskt mellan glad och orolig. Stressad och lugn... Irriterad och tålmodig. Jag har gång på gång, fått påminna mig själv om att jag inte ska stressa upp för småsaker. Utan istället acceptera och gå vidare. Det som hänt har hänt. Det som kommer att hända, händer även om jag går omkring och grubblar på det. Påminna mig själv om att bekymrena jag har, inte är särskilt mycket att må dåligt över, sålänge som det inte dödar mig eller jorden går under :P

 

Men det har även varit stunder då jag har glömt. Då jag stressat upp helt i onödan. Och blivit mer och mer irriterad. Känt hur frustrationen stiger och hjälplösheten likaså. Känt hur ångesten gnager...

Men allt handlar ju om inställning. Det kommer jobbiga stunder. Vissa jobbigare än andra. Men om man håller ett leende på läpparna och tänker positivt. Lämnar problemen bakom sig, mår man med ens mycket bättre. Varför lida när man kan göra sopor av problemen, skratta och vara glad? Man lever ju trots allt  bara en gång :)

 

Ja-a. Lär av vad du säger, kära D. Lättare sagt än gjort. Men jag ska jobba på det. Får jag bara ett liv, EN chans... Ja, då ska jag f*n leva! Oavsett hinder ;)

 

Ja. Dagen idag. Förövrigt. Bortsett från mitt mående idag, har min Xsambo och jag, varit en tripp till köpcentret. Vi skulle gå på bio. "Hundraåringen" (eller skrivs det med siffror?) såg vi. Efter att ha tagit en iskall promenad till biosalongen. Suttit och väntat i en och en halv timme, och ätit en hel del godis. Eller JAG iallafall :P

Filmen var bra. Tyckte om gubbens teorier, värderingar och syn på livet. Filmen var underhållande, men jag tycker nog att den var lite lång emellanåt. Helt klart sevärd, om man vill skratta lite lagom ;)

 

Sedan gick vi till köpcentret. Gick i djuraffären, in på willys, och sedan tog vi bussen hem igen. Efter det, har vi suttit lite vid datorn. Jag har kollat vovvar och lägenheter på blocket. Och så har jag fått ett samtal från mammas kusin. Så Xsambon och jag ska vara hundvakter åt den lilla Jack Russeln på fredag.

 

Till kvällen, såg vi på en film. Mamma, pappa, jag och Xsambon. "Arthur" hette den. För mycket krig för min smak. Långtråkig.

Och efter det, såg Xsambon och jag, på "YesMan". Mycket bättre, enligt mig! Jag är mer för roliga filmer än action :)

 

Nu är det God natt <3

 

 

Detta är jag...

Glöm inte att du kan ställa frågor till mig, skriva en snutt i gästboken, och gilla eller följa bloggen :)

  

Vad vill du veta? :)

20 besvarade frågor

Dela med dig :)

RSS

Viktkampen

           

Kan ni lösa denna?

Dagens gåta

Dagens Citat!

Dagens citat

Länkar

 

Jag tipsar

Starkt filmtips till den känslosamma =)


Kalender & klocka

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6
7
8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2014 >>>

Tidigare år

Mina senaste tankar

       

Checklista

 0% uppnått

 

    

Det jag skriver om...

 

         

Allt jag skrivit :)

Vad söker du?

Besökare hittills

 


Ovido - Quiz & Flashcards