Livet ur D:s synvinkel

Direktlänk till inlägg 29 maj 2014

Bedragen - Recension

Av D - 29 maj 2014 14:26

Nu har jag läst ut boken. Ja, hur lång tid kan det ha tagit. 4... 5 tillfällen(?)... En av de bästa böcker jag har läst. På delad plats med "Osalig väntan" som jag läste när jag var liten. "Venus"... Minns inte om den hette någonting mer... Och "Pojken som kallades Det".

 

Boken heter "Bedragen"(Skriven 2006 & utgiven 2007 & och utspelar sig delvis på 2000-talet), och är en sann historia, skriven av Lyndsey Harris(en pseudonym), som mamman i familjen som boken handlar om.

 

Första sidan jag läste, fick jag mig att bara vilja vända blad efter blad. Trots en supertrött hjärna och ögon som inte riktigt kunde fästa sig i texten, kunde jag inte sluta läsa. Spänning är ordet. Man förs verkligen med på en resa igenom en familjs mest smärtsamma tid. Med en massa frågetecken, tvivlel, och handlingar med förklaringar som inte går ihop. En familj som blir dragna bakom ljuset, fullständigt. En stark kärlek som med ens, sakta med säkert, slås i spillror.

Stress, ilska, frustrationer och hjälplöshet. Obegränsad kärlek. En lång kamp för någonting som verkar såå konstigt, obegripligt och fel.

 

Boken är skriven av en mamma som försöker hålla ihop sin familj i stora motgångar, och som sedan mot alla odds lyckas, när allt verkar som mest hopplöst. När allt är nära att rasa samman.

Boken handlar om mamma Lindsey, pappa Mike, sonen Luke, och dottern den sexåriga Sarah(vars underliga, oförklarliga beteende sätter familjen i stora problem). Även Lindseys bästa väninna(Tanya) under 14 långa år, och Den goda vännen Andrew(Tanyas make), med deras två barn, är en väldigt stor del i boken.

 

Vänskap, förtroende, kärleksfull blindhet... En nära kamp på lögn. Och en bok man inte kan sluta läsa. En stark och grym, sann berättelse, som får dig att känna för de här familjerna och lida med dem.

 

Ja, jag älskade boken, och ska läsa fler böcker ur samma serie. "En sann historia".

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av D - 27 augusti 2018 10:22

Jag blev gravid. Var orolig för missfall, hela tiden. Föreställde mig att jag aldrig skulle sluta oroa mig för missfall. -När barnet skulle födas, skulle det födas dödfött. Efter födseln, skulle det dö i plötslig spädbarnsdöd. -Aldrig skulle jag kunn...

Av D - 2 april 2018 13:56

Jag har fått svårt att blogga. Vet inte riktigt vad jag ska skriva, -och skriver sällan i varken den fysiska dagboken, känsloboken på datorn eller någon annanstans. En del(många!!) listor såklart, eftersom att det är helt omöjligt att orka leva annar...

Av D - 13 januari 2018 18:19


 

Av D - 22 september 2017 19:23

Det är så svårt... Jag tycker verkligen om dig.. väldigt mycket.. Men jag vet bara inte på vilket sätt.. Jag är ju helt bombsäker på vad du känner, eftersom att du förmedlar det så himla starkt. Men lika förvirrad som du blir över mina känslor, lik...

Av D - 5 september 2017 13:39

Det smärtar i bröstet. Jag känner mig tung i huvudet... Livet känns kaotiskt... Och nu har jag en ny relation på det, -som jag, ibland, inte orkar hantera...   ... Idag går jag med en känsla om att vi aldrig kommer att ses igen. Vet inte varför...

Detta är jag...

Glöm inte att du kan ställa frågor till mig, skriva en snutt i gästboken, och gilla eller följa bloggen :)

  

Vad vill du veta? :)

20 besvarade frågor

Dela med dig :)

Vill du följa mig? :)

Följ Livet ur D:s synvinkel med Blogkeen
Följ Livet ur D:s synvinkel med Bloglovin'

RSS

Viktkampen

           

Kan ni lösa denna?

Dagens gåta

Dagens Citat!

Dagens citat

Länkar

 

Jag tipsar

Starkt filmtips till den känslosamma =)


Kalender & klocka

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2014 >>>

Tidigare år

Mina senaste tankar

       

Checklista

 0% uppnått

 

    

Det jag skriver om...

 

         

Allt jag skrivit :)

Vad söker du?

Besökare hittills

 


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se